Niemisten perhePihapiirissä kukkivat tulppaanit ja liljat. Isossa pihassa kukoistavat kymmenet omenapuut ja marjapensaat. Vanhan hirsitalon ovella talon isäntä Antti toivottaa tervetulleeksi ja varoittaa juuri maalatuista ovenkarmeista. Tämä ihastuttava ja vanha hirsitalo on Nooran, Antin, Alvarin (10) ja Ainin (6) oma koti. Staffit Ulpu ja Iivari toivottavat myös tervetulleiksi kodin eteisessä.

Alun perin Noora ja Antti asuivat kerrostalossa Turussa ja Oikotien asuntotarjonta oli Nooran mukaan viihdekäytössä. Antti on kotoisin Marttilasta ja Noora Paimiosta ja molemmat tunnustautuvat ”vanhoiksi sieluiksi”, joita yhdistää mieltymys vanhaan ja vanhoihin esineisiin. Oikotien hakupalvelusta oli harrastusmielessä asetettu hakuun vanhempi talo maaseudun rauhasta, jossa olisi oma idyllinen pihapiiri. Yhtenä päivänä Noora bongasi unelmatalon Aurasta ja pari sopi samantien yksityisnäytön.

HirsitaloThe talo

Noora ja Antti olivat yksityisnäytön jälkeen vakuuttuneita, että unelmien talo oli löytynyt. Talon tunnelma oli kutsuva ja kokonaisuus oli enemmän kuin mitä he olivat koskaan toivoneet. Vanhan hirsitalon pihapiirissä on useampi ulkorakennus ja omenapuutarha, jonka sadosta riittäisi omenaa koko vuoden tarpeisiin. Tontilla oli vielä oma tunnelmallinen rantasaunansa. Kyseessä oli noin 100-vuotias hirsinen Jokelan talo Karviaisten kylässä, jonka puuseppä oli aikanaan rakentanut itselleen kierrätyshirsistä. Paikka on pieni maatila, jossa on ollut kahden lehmän navetta, peltoa ja metsää. Talo oli myynnissä irtaimistoineen, joten tämäkin seikka houkutti talokauppaan. Unelmien talokaupat syntyivätkin kymmenen vuotta sitten.

Mielikuva Aurasta

Nooralle Aura oli aiemmin näyttäytynyt ensisijaisesti ohikulkupaikkana. Antilla oli entuudestaan käsitys Auran hyvistä kaupallisista palveluista. Yhtenä vetovoimatekijänä Noora ja Antti mainitsevat Auran sijainnin. Auraan muutto mahdollisti molempien työskentelyn energia-alan asiantuntijoina sijaintinsa puolesta. Aurasta on helppo lähteä eri suuntiin, kuten Turkuun, Poriin, Helsinkiin ja Tampereelle. Nooran ja Antin mukaan Aura sijaitseekin Varsinais-Suomen polttopisteessä ja Antin työmatkat niin Turkuun kuin Espooseenkin sujuvat helposti omalla autolla. Etätyökin luonnistuu mainiosti 5G:n myötä.

Kirkonkulman kyläkoulun yhteisöllisyysKoiria

Auran Kirkonkulmalla sijaitseva idyllinen kyläkoulu saa Nooran ja Antin vuolaat kehut. Heidän poikansa Alvar sai aloittaa koulutaipaleensa Kirkonkulman kyläkoulussa. Oma kyläkoulu mahdollistaa heidän mukaansa lapsille turvallisen ja yhteisöllisen kasvuympäristön, jossa lapset saavat olla lapsia, luokkakoot ovat pieniä ja opettaja on läsnä. ”Lapsi on etuoikeutetussa asemassa, kun pääsee pieneen kyläkouluun. Ei voida kuvailla, kuinka tyytyväisiä voi olla omasta kyläkoulusta”, Noora ja Antti pohtivat yhdessä. Kirkonkulman koulussa pääsee metsään välitunnilla ja ykkös- ja kutosluokkalaiset voivat tehdä samoja juttuja. Koulu ja vanhempainkerho tekevät aktiivista yhteistyötä mahdollistaen lapsille leirikouluja, Linnanmäkiretkiä sekä leirikouluja. Vanhempainkerho koskee koko koulun vanhempia, jolloin koulun yhteisöllisyys on poikkeuksellista.

Onnellista ja omannäköistä arkea Aurassa

Upea talovanhus teettää myös työtä mutta perheen isän Antin mukaan eläminen vanhassa talossa on omanlaisensa mielenkiintoinen ja antoisa harrastus. Tämä diplomi-insinööri, kun on tehnyt itse ikkunan karmit, ulkorappuset, portaat sekä höylännyt lattialistat puuhöylällä. Talon mukana tuli myös oikea puuverstas ja ajatuksena onkin, että jos pystyy itse tekemään, se myös itse tehdään. Noora ja Antti suhtautuvat molemmat intohimoisesti kaikkeen vanhaan ja talon remontointi pieteetillä ja ajan hengellä on molemmille tärkeää. Talon kunnostus onkin yhteinen projekti, jossa Antti rakentaa ja Noora visualisoi.

Talon ostaminen irtaimistoineen on tuonut Nooran ja Antin arkeen yllätyksellisyyttä. Aiemmat sukupolvet olivat säästäneet kaiken ja irtain olikin hyvässä järjestyksessä. Kuitenkin miljoonalaatikoita löytyy edelleen monia.

Eläminen talossa onnistuu myös hyvin eri tilanteissa. Varaavat tulisijat takaavat lämpöä, polttopuut saa omasta metsästä ja omat kaivot mahdollistavat vedensaannin. Maakellarissa säilyvät elintarvikkeet ja pihapiiristä löytyy myös savustusriihi. Rantasaunan löylyissä unohtuvat arjen murheet. Elämäntapa vaatii harrastaneisuutta mutta askeettisuus tuo ennen kaikkea mielihyvää.

Aurasta saat kaiken mitä tarvitset

Nooran ja Antin mukaan Aurasta ei tarvitse lähteä halutessaan juuri minnekään, täältä saa tarvittaessa lähes kaiken. Noora kertoo, että muun muassa lasten kaverisynttärilahjat saa kätevästi Aurasta kuin esimerkiksi passikuvatkin iltakymmeneen asti paikallisesta K-Marketista. Kaupalliset palvelut ovatkin kunnassa huippuluokkaa.

Nooran mukaan Aurassa hyvää on myös se, että Aurassa on aito halu kehittää kuntalaisten hyvinvointia verrattuna isompiin kaupunkeihin. Kunta on aktiivinen viestijä ja kyläkoulukin tuodaan esille säännöllisesti positiivisessa valossa kunnan kanavissa. Erikseen Noora nostaa esille myös kunnanjohtajan aktiivisuuden somessa. Hänen mielestään on hyvä asia, että kunnanjohtaja tuo somessa ajankohtaisia asioita esille ja osallistuu kuntalaisten keskusteluihin. Lasten päivähoito on myös sujuvaa yksityisen toimijan ja kunnan kanssa. Jos tarvetta tulee olla kuntaan yhteydessä niin asiat hoituvat kyllä sujuvasti.

Auran markkinointikampanjasta kysyttäessä, ”Kaikki hyvä lähelläsi” – palvelulupaus toteutuu Niemisen perheen mukaan. Ruuhkavuosienkin aikana elämä Aurassa tuntuu olevan onnellista ja omannäköistä.

Niemisen perheen tarina on todiste siitä, että unelmat voivat muuttua todeksi, kun uskaltaa seurata sydäntään. Vanhan hirsitalon lämpö, yhteisöllinen kyläkoulu ja Auran idyllinen maaseutu ovat luoneet puitteet elämälle, jossa joka päivä on täynnä iloa ja merkitystä. Tämä on paikka, jossa menneisyys kohtaa nykypäivän, ja missä kiireinen arki vaihtuu rauhallisiin hetkiin perheen ja luonnon keskellä. Auran syleilyssä Niemiset ovat löytäneet kodin, jossa sydän voi levätä ja unelmat kukoistaa. Täällä jokainen päivä tuo mukanaan uuden tarinan – tarinan onnellisesta elämästä, joka on rakennettu rakkaudella ja intohimolla.